Helbredsundersøgelsen er for ansatte i Københavns Kommune, ansatte på institutioner med driftsoverenskomst med Københavns Kommune
Personer, der arbejder om natten, kan have en øget risiko for at udvikle en række helbredsproblemer. Det drejer sig bl.a. om hjertesygdomme, mave-tarmsygdomme, stress og brystkræft. Natarbejde kan desuden forværre eksisterende sygdomme, fx diabetes.
Arbejdspladsen skal give dette tilbud ved ansættelsen og herefter hvert 3. år. Nogle steder er der aftalt kortere intervaller mellem undersøgelserne. Det er din leder, som skal give dig tilbuddet om en helbredsundersøgelse.
Arbejdsgiveren skal betale for undersøgelsen. Som medarbejder vælger du selv, om du vil tage imod tilbuddet om en helbredsundersøgelse.
Tilmelding til helbredsundersøgelsen kan kun ske efter aftale med nærmeste leder.
Eventuel godtgørelse for transport og timebetaling for at deltage i undersøgelsen følger lokale regler og aftaler.
Indholdet i helbredsundersøgelsen
Helbredsundersøgelsen består af en samtale med udgangspunkt i et spørgeskema samt kontrol af blodtryk, puls, lungefunktion, blodsukker, kolesterol, højde og vægt.
Du kan downloade spørgeskemaet , hvis du ønsker at forberede dig forud for undersøgelsen. Skemaet skal ikke udfyldes inden undersøgelsen.
Du skal afsættes en time til undersøgelsen, som udføres af en læge.
Du får både skriftlig og mundtlig besked om resultaterne af undersøgelsen. Resultaterne sendes til din e-Boks.
Samtalen er fortrolig og omfattet af tavshedspligt. De indsamlede oplysninger arkiveres i e-Doc med en sikkerhedsfacet, der gør, at kun Arbejdsmiljø København har adgang. Oplysningerne udleveres ikke til andre, med mindre du har givet tilladelse hertil.
Du kan læse mere om undersøgelsen i info-brevet, som du finder i højre side af skærmen.